Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24-48 godziny
Wysyłka od: 11.99 PLN
Marka: esent

Olej Cacay  tłoczony na zimno. nierafinowany, pozyskiwany z dziko rosnących w dorzeczu Orinoko i Amazonki drzew Caryodendron Orinocense.

Olej niedawno odkryty przez przemysł kosmetyczny, za to używany przez Indian Południowo-Amerykańskich od zawsze. W chwili obecnej robi oszałamiającą karierę w USA, jest składnikiem tylko ekskluzywnych, a co za tym idzie bardzo drogich kosmetyków „anti-age”.

Działanie:

  • Olej o złocistym kolorze i delikatnym zapachu, ma silne działanie przeciwzmarszczkowe i regeneracyjne, poprawia koloryt skóry.
  • Indianie Amazońscy stosują go przy leczeniu ran i blizn
  • Swoje właściwości zawdzięcza niesamowitemu składowi, porównując go z „klasykiem”, jakim jest bez wątpienia Olej Arganowy, ma o 50% więcej naturalnej Witaminy E, dwa razy więcej kwasu linolowego.
  • Ponadto w składzie oleju odnajdziemy naturalny retinol, przeciwutleniacze i wielonienasycone kwasy tłuszczowe.

Sposób użycia:

  • Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-90%. 
  • Olej Cacay jest olejem bardzo wydajnym, na jego bazie tworzone są formuły kosmetyczne typ balsam, krem, serum  o działaniu "anti-age".
  • Szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu.

 

Przechowywanie: Olej przechowujemy w zacienionym miejscu, optymalna temperatura przechowywania to 10-20 ºC.

Kraj pochodzenia: Kolumbia/W. Brytania

Opakowanie: produkt fabrycznie nowy, w oryginalnym opakowaniu producenta

Powyższe zdjęcia i opisy mają charakter poglądowy i informacyjny. Zdjęcia mogą różnić się od oryginału, co nie stanowić podstaw do roszczeń wobec sklepu. Nie ponosimy również odpowiedzialności za zmiany wprowadzone przez producenta w składzie.

Dzień Mamy