Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24-72 godziny
EAN: 5908310446363
Wysyłka od: 8.99 PLN
Marka: Etja

Tłoczony na zimno olej z krokosza barwierskiego Carthamus Tinctorius. Zawiera największą ilość kwasu linolowego ze wszystkich olejów roślinnych. Oprócz tego zawiera kawas olejowy oraz kwas palmitynowy, a także witaminy A i E.

Olej z krokosza bawarskiego to olej do skóry tłustej i trądzikowej. Działa przeciwzapalnie, redukuje wypryski oraz zanieczyszczenia.

Sposób użycia:

  • może być stosowany bezpośrednio na skórę
  • jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych do skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej (z tendencją do tłustej).
  • stosowany punktowo uszkadza mieszki włosowe. Pewne źródła mówią, że hamuję porost włosów po depilacji. Po zabiegu depilacyjnym nałóż olej i poczekaj, aż się wchłonie.
  • kąpiel zmiękczająca skórę. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlej 10 ml oleju.

Olej Krokoszkowy BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ÖKO.

Przechowywanie: Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

Kraj pochodzenia: Państwa Ameryki

Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości

Polecamy także

Dzień Mamy