Darmowa dostawa od 99,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Esent - Olej Buriti 20 ml NIERAFINOWANY, CP

Esent - Olej Buriti 20 ml NIERAFINOWANY, CP

  • Olej Buriti, pozyskiwany z pochodzącej z Amazonii, Palmy Winnej (Mauritia flexuosa- znanej też pod nazwą Aguaje. Polecany jest dla cery dojrzałej i zniszczonej.
13,29 zł
/ szt. brutto
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy

Zdjęcia i opisy mają charakter poglądowy i informacyjny. Nie ponosimy odpowiedzialności za zmiany wprowadzone przez producenta w składzie lub wyglądzie.

Olej Buriti, pozyskiwany z pochodzącej z Amazonii, Palmy Winnej (Mauritia flexuosa- znanej też pod nazwą Aguaje. Polecany jest dla cery dojrzałej i zniszczonej.

Wśród innych olei wyróżnia się unikalnym składem ( bardzo wysoka zawartość beta-karotenu i kwasu oleinowego), oraz charakterystycznym czerwonawym kolorem i stosunkowa mocnym zapachem.

Działanie:

Dzięki wysokiej zawartości witaminy E jest świetnym przeciwutleniaczem, beta karoten nadaje mu właściwości naturalnego bronzera, chroniąc jednocześnie skórę przed nadmiarem promieni UV ( naturalny filtr ). Wysokie stężenie kwasu palmitynowego predysponuje go z kolei do pielęgnacji skóry szorstkiej, czy popękanej.

Podsumowując stosując Olej Buriti:

  • zwiększamy elastyczność skóry
  • zwalczamy szkodliwe działanie wolnych rodników
  • zapewniamy jej ochronę przed nadmiarem promieni UV, a gdy dojdzie do poparzenia, łagodzimy jego skutki.
  • poprawiamy kolory skóry
  • nawilżamy i odżywiamy skórę.

Sposób użycia:

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%.

  • Olej Buriti, możemy stosować jako składnik ( dodatek ) do kremów i emulsji do pielęgnacji skóry ( dodajemy w fazie C ).
  • Sprawdzi się przede wszystkim przy formułach kosmetycznych, o działaniu koloryzującym i regenerującym.
  • Świetnie sprawdzi się jako składnik balsamu regenerującego lub balsamu po opalaniu.

 

Informacje chemiczne: W składzie oleju, znajdziemy do 80% kwasu oleinowego, 15% kwasu palmitynowego i ok. 1% kwasu lonolowego i linolenowego oraz beta-karoten.
Indeks zmydlania dla tego oleju to 176 mg KOH / g.

Informacje o pochodzeniu: Olej importowany z Brazyli, konfekcjonowany w wielkiej Brytanii.

Przechowywanie: Chronić przed bezpośrednią ekspozycją na promienie słoneczne, przechowywać w temperaturze pokojowej

Metryka Produktu:

Surowiec dla przemysłu (Raw material): Olej Buriti / Buriti Oil, CP

Olej tłoczony na zimno, NIERAFINOWANY

Skład (INCL): Mauritia Flexuosa Fruit Oil

Numer CAS 394239-67-9

Numer EINECS

Marka
Symbol
F112-3047F
Kod producenta
5902574356307
Stan
Nowy
Wielkość
Produkt pełnowymiarowy
Marka
Esent
Kod producenta
F112-3047F
Rodzaj
Mieszanka
Opakowanie
butelka
Pojemność
20
Typ
olej
Gwarancja producenta

Wszystkie towary zakupione w naszym sklepie internetowym są objęte gwarancją producenta i podlegają wymianie, jeśli mają wady fabryczne. Gwarancją nie są objęte uszkodzenia spowodowane nieodpowiednim użytkowaniem lub uszkodzenia mechaniczne.

Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel