Darmowa dostawa od 99,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Esent - Olej Jojoba tłoczony na zimno, nierafinowany 100 ml

Esent - Olej Jojoba tłoczony na zimno, nierafinowany 100 ml

  • Olej jojoba to prawidłowo określając ciekły wosk o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu simondsii kalifornijskiej, znanej też jako jojoba (Simmondsia chinensis)
26,43 zł
/ szt. brutto
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy

Zdjęcia i opisy mają charakter poglądowy i informacyjny. Nie ponosimy odpowiedzialności za zmiany wprowadzone przez producenta w składzie lub wyglądzie.

Olej jojoba to prawidłowo określając ciekły wosk o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu simondsii kalifornijskiej, znanej też jako jojoba (Simmondsia chinensis), występującej naturalnie w obu Amerykach, hodowanej na plantacjach w Afryce Północnej, Europie Południowej.

Składa się głównie z nasyconych i nienasyconych alkoholi i kwasów tłuszczowych, zawiera bardzo dużo witaminy A, E, F

Olej jojoba dzięki bliskiemu powinowactwu dla składników budujących ludzką skórę, jest bardzo łatwo przyswajalny, przez skórę.

Działanie:

Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę, włosom nadaje niespotykaną miękkość i blask.

Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej, pomaga w leczeniu zapaleń skóry ( np. łuszczycy ) i trądziku. Zawiera kwas mirystynowy, wspomagający leczenie zapalenia stawów.

 

Sposób użycia:

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 0,5-99%.

  • Jest znakomitym dodatkiem do kremów i balsamów i szamponów ( home made ).
  • Olej jojoba zachowuje naturalną kwaśną warstwę ochronną skóry, dzięki temu skóra pozostaje młoda, elastyczna i gładka, jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym o faktorze około 4.
  • Dzięki olejowi jojoba można uniknąć poparzenia słonecznego, poza tym opalenizna będzie miała ładny oliwkowy kolor i będzie się utrzymywać się bardzo długo.


Informacje chemiczne:

Patrz dokument specyfikacji i CoA w plikach do pobrania.


Informacje o pochodzeniu i certyfikatach:

Olej produkowany jest na terenie UE (UK) z surowców pochodzących z Hiszpanii.

Metryka produktu:

Surowiec dla przemysłu (Raw Material): Olej Jojoba (Jojoba Oil, Golden, Organic)

Skład (INCL): Simmondsia Chinensis Oil

Numer CAS: 90045-98-0

Numer EINECS 289-964-3

Pojemność: 100ml

Marka
Symbol
E00D-4267B3
Kod producenta
5902574359513
Stan
Nowy
Wielkość
Produkt pełnowymiarowy
Marka
Esent
Rodzaj
Jojoba
Produkt nie zawiera
aluminium
amoniaku
barwników
parabenów
silikonów
SLES
Opakowanie
butelka
Pojemność
100
Typ
olej
Gwarancja producenta

Wszystkie towary zakupione w naszym sklepie internetowym są objęte gwarancją producenta i podlegają wymianie, jeśli mają wady fabryczne. Gwarancją nie są objęte uszkodzenia spowodowane nieodpowiednim użytkowaniem lub uszkodzenia mechaniczne.

Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel