Darmowa dostawa od 99,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Esent - Olej z Amarantusa tłoczony na zimno, nierafinowany 50 ml

Esent - Olej z Amarantusa tłoczony na zimno, nierafinowany 50 ml

  • Olej nierafinowany, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno nasion amarantusa Amaranthus cruentus.
29,46 zł
/ szt. brutto
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy

Zdjęcia i opisy mają charakter poglądowy i informacyjny. Nie ponosimy odpowiedzialności za zmiany wprowadzone przez producenta w składzie lub wyglądzie.

Olej nierafinowany, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno nasion amarantusa Amaranthus cruentus. Krystalizacja w temperaturze poniżej 170 °C jest zjawiskiem naturalnym i nie ma wpływu na jakość produktu.

Amarantus inaczej Szarłat, jest jedną z najwcześniej udomowionych roślin w Ameryce Południowej. Zawiera dużo łatwo przyswajalnego białka, witaminy z grupy A i E

Olej z amarantusa zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, kwas linolowy, naturalne skwaleny (min. 5%), witaminę E i A

Działanie:

W kosmetologii olej z amarantusa znakomicie nawilża skórę (skwalen), stymuluje podziały komórkowe w skórze, poprawiając jej jędrność i „gęstość”

W rezultacie ma też działanie przeciwzmarszczkowe (witaminy A i E).

Dzięki zawartości skwalenu olej łatwo się wchłania, a zawarte w nim składniki docierają przez warstwę naskórka do skóry właściwej.

Sposób użycia:

  • Olej z amarantusa może stanowić bazę lub dodatek do produktów kosmetycznych takich, jak kremy, balsamy, serum.
  • Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych to 5-100%

Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed promieniami UV. Po otwarciu szczelnie zamykać butelkę. W temperaturach poniżej 20 °C część kwasów tłuszczowych zawartych w oleju zaczyna się krystalizować ( mleczna zawiesina), jest to proces naturalny, niemający wpływu na jakość oleju.

Metryka produktu:

Olej z nasion amarantusa tłoczony na zimno nierafinowany

Skład (INCL): Amaranthus cruentus seed oil

Numer CAS: 68956-68-3

Numer WE: 273-313-5

Pojemność: 50ml

Marka
Symbol
5689-43084
Kod producenta
5902574350749
Stan
Nowy
Wielkość
Produkt pełnowymiarowy
Marka
Esent
Rodzaj
Inny
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym
0.1
Typ skóry
Do wszystkich typów skóry
Produkt nie zawiera
alkoholu
aluminium
amoniaku
barwników
mydła
olejów mineralnych
parabenów
parafiny
PEG
siarczanów
silikonów
składników pochodzenia zwierzęcego
SLES
SLS
substancji zapachowych
Pojemność
50
Opakowanie
butelka z pompką
Gwarancja producenta

Wszystkie towary zakupione w naszym sklepie internetowym są objęte gwarancją producenta i podlegają wymianie, jeśli mają wady fabryczne. Gwarancją nie są objęte uszkodzenia spowodowane nieodpowiednim użytkowaniem lub uszkodzenia mechaniczne.

Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel