Darmowa dostawa od 99,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Esent - Olej z Czarnuszki nierafinowany, tłoczony na zimno 250 ml

Esent - Olej z Czarnuszki nierafinowany, tłoczony na zimno 250 ml

  • Dzięki unikalnemu składowi, olej wspomaga leczenie alergii, stanów zapalnych skóry, grzybic i trądziku. Chroni skórę przed niekorzystnym działaniem promieniu UV, nadaje jej piękny koloryt i niespotykaną gładkość.
37,80 zł
/ szt. brutto
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy

Zdjęcia i opisy mają charakter poglądowy i informacyjny. Nie ponosimy odpowiedzialności za zmiany wprowadzone przez producenta w składzie lub wyglądzie.

Olej z czarnuszki ( Black Seed Oil ) otrzymywany jest z tłoczenia na zimno nasion czarnuszki siewnej ( Nigella Sativa ). Czarnuszka jest rośliną z rodziny jaskrowatych, stosowana jest medycynie naturalnej ( zwłaszcza w krajach basenu Morza Śródziemnego ) przynajmniej od 2500 lat.

Olej ma jasnobrązowy kolor, korzenny zapach i charakterystyczny goryczkowaty smak. Ze względu na unikalny skład stosowany jest w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym.

Sprzedawany przez nas olej jest olejem w 100 % naturalnym, pochodzi z tłoczenia na zimno, nie jest mieszany z innymi olejami, ani konserwowany witaminą E.

Działanie:

Dzięki unikalnemu składowi (wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych linolowego, linolenowego ), olej wspomaga leczenie alergii, stanów zapalnych skóry, grzybic i trądziku. Olej chroni skórę przed niekorzystnym działaniem promieniu UV, nadaje jej piękny koloryt i niespotykaną gładkość.

Olej często jest też stosowany w pielęgnacji włosów, gdyż znacząco poprawia kondycję skóry głowy, wpływa na przyspieszenie wzrostu włosów, nadaje włosom piękny zdrowy wygląd i przepiękny zapach.

Zawarta w tym oleju tymochiniona ma silne działanie bakteriobójcze, sprawia, że używany jest w aromaterapii przy przeziębieniach, kaszlu i zapaleniu oskrzeli.

Sposób użycia:

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-100%. Olej można stosować w preparatach działających bezpośrednio na skórę i włosy.

W przypadku pielęgnacji włosów stanowi doskonałą bazę do zabiegu "olejowania" skóry głowy i włosów.

  • nasycone kwasy tłuszczowe,
  • kwas linolowy,
  • kwas olejowy,
  • kwas alfa-linolenowy,
  • olejki eteryczne,
  • naturalne tokoferole

Przechowywanie: Olej jest słabo odporny na działanie słońca i wyższych temperatur, po otwarciu zaleca się przechowywanie w lodówce

Pochodzenie: Surowiec pochodzi z Egiptu i Syrii, olej konfekcjonowany w UK/PL.

Metryka Produktu:

Surowiec dla przemysłu (Raw Material): Olej z czarnuszki /Black Cumin Seed Oil, Cold Pressed

Olej NIERAFINOWANY, tłoczony na zimno

Skład (INCL): Nigella Sativa Seed Oil

Numer CAS  90064-32-7

Numer EINECS 290-094-1

Marka
Symbol
174F-928AF_20140720215245
Kod producenta
5902574356208
Stan
Nowy
Wielkość
Produkt pełnowymiarowy
Typ
brak informacji
Marka
inna marka
Rodzaj
Czarnuszka
Produkt nie zawiera
alkoholu
aluminium
amoniaku
barwników
mydła
olejów mineralnych
parabenów
parafiny
PEG
siarczanów
silikonów
składników pochodzenia zwierzęcego
SLES
SLS
substancji zapachowych
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym
0.5
Gwarancja producenta

Wszystkie towary zakupione w naszym sklepie internetowym są objęte gwarancją producenta i podlegają wymianie, jeśli mają wady fabryczne. Gwarancją nie są objęte uszkodzenia spowodowane nieodpowiednim użytkowaniem lub uszkodzenia mechaniczne.

Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel