Darmowa dostawa od 99,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Esent - Olej z Kiełków Pszenicy 20 ml nierafinowany
Nasz bestseller

Esent - Olej z Kiełków Pszenicy 20 ml nierafinowany

  • OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY, nierafinowany do zastosowań kosmetycznych, pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno. Dedykowany dla cery dojrzałej i suchej.
5,45 zł
/ szt. brutto
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy

Zdjęcia i opisy mają charakter poglądowy i informacyjny. Nie ponosimy odpowiedzialności za zmiany wprowadzone przez producenta w składzie lub wyglądzie.

OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY, nierafinowany do zastosowań kosmetycznych, pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno. Dedykowany dla cery dojrzałej i suchej.


Dzięki unikalnemu składowi, a przede wszystkim bardzo wysokiej zawartości naturalnej witaminy E(149,40 mg na 100 g oleju) , uelastycznia i "napina" skórę zmniejszając widoczne zmarszczki. Naturalna witamina E jest silnym przeciwutleniaczem, stąd i olej jest antyoksydantem, chroniącym skórę przed niekorzystnym wpływem wolnych rodników.


Poza witaminą E w składzie oleju znajdziemy: ceramidy, lecytynę, nienasycone kwasy tłuszczowe. Ceramidy opóźniają naturalne procesy starzenia skóry, lecytyna i kwasy tłuszczowe z kolei dbają o bieżącą kondycję i prawidłowe nawilżenie skóry. Olej ma właściwości przeciwzapalne, przeciw-obrzękowe, a także kojące (choć te ostatnie nie są tak silne jak w przypadku np.: oleju andiroba).

Stosowany na włosy - ogranicza wypadanie włosów, odżywiając cebulki włosowe i pobudzając mikrokrążenie w skórze.

Sposób użycia:

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-95%.

  • Olej z kiełków pszenic należy do olejów "ciężkich" (mocno tłustych), a mając na uwadze jego bogaty skład, można śmiało go mieszać z innymi "lżejszymi" olejami ( słodki migdał, jojoba, bądź skwalan oliwny), aby nie pozostawiał na skórze uczucia tłustości i szybciej się wchłaniał.
  • Stosowany jako baza "maski" na włosy, wymaga zmycia delikatnym szamponem po około 40 minutach od nałożenia.

Kraj pochodzenia: Olej wyprodukowano w Polsce

Przechowywanie: Nie ma specjalnych zaleceń co do przechowywania.

Metryka Produktu:

Surowiec dla przemysłu (Raw material): Olej z kiełków pszenicy
Skład (INCL):
Triticum Vulgare  Oil
Numer CAS 68917-73-7

Marka
Symbol
9B65-66928
Kod producenta
5902574356727
Stan
Nowy
Wielkość
Produkt pełnowymiarowy
Marka
Esent
Rodzaj
Inny
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym
0.03
Typ skóry
sucha
Produkt nie zawiera
aluminium
parabenów
parafiny
SLES
Opakowanie
butelka
Gwarancja producenta

Wszystkie towary zakupione w naszym sklepie internetowym są objęte gwarancją producenta i podlegają wymianie, jeśli mają wady fabryczne. Gwarancją nie są objęte uszkodzenia spowodowane nieodpowiednim użytkowaniem lub uszkodzenia mechaniczne.

Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel