Darmowa dostawa od 99,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Esent - Olej z pestek Śliwek 100 ml - nierafinowany, tłoczony na zimno

Esent - Olej z pestek Śliwek 100 ml - nierafinowany, tłoczony na zimno

  • Olej z Pestek Śliwek, pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno pestek Śliwki Domowej (Prunus Domestica), jest olejem nierafinowanym, przetwarzanym tylko mechanicznie.
44,88 zł
/ szt. brutto
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy

Zdjęcia i opisy mają charakter poglądowy i informacyjny. Nie ponosimy odpowiedzialności za zmiany wprowadzone przez producenta w składzie lub wyglądzie.

Olej z Pestek Śliwek, pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno pestek Śliwki Domowej (Prunus Domestica), jest olejem nierafinowanym,  przetwarzanym tylko mechanicznie. Przeznaczony jest przede wszystkim dla cery dojrzałej, suchej, zniszczonej, bądź delikatnej.

Działanie:

Olej nawilża, zmiękcza i odżywia skórę. Chroni ja przed niekorzystnym wpływem warunków atmosferycznych, bądź klimatyzacji. Stosowany miejscowo na usta, nawilża je i ujędrnia.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%. Olej sprawdzi się znakomicie jako olej bazowy , bądź uzupełniających w formułach na serum olejowe o działaniu regenerująco nawilżającym.

Olej z powodzeniem może być stosowany w preparatach do pielęgnacji włosów, którym nadaje wspaniały połysk, zapobiega rozdwajaniu się końcówek, poprawia kondycję skóry głowy.

Sposób użycia:

  • Olej można stosować bezpośrednio na skórę i włosy.
  • W tym drugim przypadku pozwalamy mu „poleżeć” na włosach ok. 30-45 minut, po czym zmywamy głowę delikatnym szamponem.


Informacje chemiczne:

Olej w swym składzie zawiera:

  • kwas oleinowy
  • kwas linolowy
  • naturalne witaminy E i B
  • Beta-karoten

Olej koloru ciemno żółtego, ma bardzo charakterystyczny aromat marcepanu i migdałów.


Informacje o pochodzeniu: Olej wyprodukowany w Wielkiej Brytanii.


Przechowywanie: Optymalna temperatura przechowywania 10-15 stopni, nie wystawiać na działanie promieni słonecznych.

Metryka Produktu:

Surowiec dla przemysłu (Raw material): Olej z pestek śliwek / Plum Kernel Oil, CP

Skład (INCL): Prunus Domestica Seed Oil

Numer CAS 90082-87-4

Numer EINECS 290-179-3

Pojemność: 100ml

Marka
Symbol
F58C-5051D_20151016132517
Kod producenta
5902574356482
Stan
Nowy
Wielkość
Produkt pełnowymiarowy
Marka
inna marka
Rodzaj
na dzień
Typ skóry
Do wszystkich typów skóry
Działanie
Wielozadaniowy
Konsystencja
inna
Opakowanie
inny
Gwarancja producenta

Wszystkie towary zakupione w naszym sklepie internetowym są objęte gwarancją producenta i podlegają wymianie, jeśli mają wady fabryczne. Gwarancją nie są objęte uszkodzenia spowodowane nieodpowiednim użytkowaniem lub uszkodzenia mechaniczne.

Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel