Darmowa dostawa od 99,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Esent - Lanolina bezwodna 100 g

Esent - Lanolina bezwodna 100 g

  • Lanolina, surowiec (wosk) pochodzenia odzwierzęcego, otrzymywana w procesie czyszczenia owczej wełny. Lanolina poddawana jest procesowi odwodnienia
17,68 zł
/ szt. brutto
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy

Zdjęcia i opisy mają charakter poglądowy i informacyjny. Nie ponosimy odpowiedzialności za zmiany wprowadzone przez producenta w składzie lub wyglądzie.

Lanolina, surowiec (wosk) pochodzenia odzwierzęcego, otrzymywana w procesie czyszczenia owczej wełny. Lanolina poddawana jest procesowi odwodnienia (stąd jej nazwa bezwodna).

W temperaturze 20 °C lanolina, ma postać gęstej, ciągnącej masy, o barwie kremowej.
Lanolina nie rozpuszcza się w tradycyjnym tego słowa znaczeniu w wodzie, natomiast jest w stanie wchłonąć wodę (wraz z rozpuszczonymi w wodzie składnikami aktywnymi) do 200% swojej wagi, tworząc emulsje. Rozpuszcza się dobrze w tłuszczach.

Metryka:

Surowiec dla przemysłu (Raw Material): Lanolina bezwodna

Skład (INCI): Lanolin
Numer CAS  8006-54-0
Numer EINECS 232-348-6

Lanolina bezwodna zawiera w swym składzie:

cholesterol, izocholesterol, lanosterol, dihydroergosterol, dihydrolanosterol, metacholesterol, hydroksycholesterol, alkohol lanylowy, cetylowy i cerylowy, kwas cerotynowy, kwas karnaubowy, kwas palmitynowy i kwas stearynowy.

Farmakopea Europejska wprowadziła wymóg badania zawartości pestycydów w lanolinie; ich ilość nie może przekraczać 1 ug/kg.

Działanie:

Lanolina, ma zdolność przenikania w głąb skóry. Na powierzchni tworzy cienki mocno tłusty film, izolujący skórę od niekorzystnych warunków zewnętrznych (suche powietrze, mrozy itp.), zmiękcza naskórek i wygładza skórę. Dzięki możliwości łączenia się tak z tłuszczami jak i wodą jest naturalnym emulgatorem.

Stosowanie:

W przemyśle kosmetycznym (tak tym wielkim jak i w tym domowym), wykorzystywana jest jako składnik natłuszczający i nawilżający, emulgator, oraz środek transportujący składnik aktywne w głąb skóry.
Stosuję się jako dodatek do kremów, pomadek, mydeł.

Marka
Symbol
1C77-44649
Kod producenta
5902574355713
Stan
Nowy
Wielkość
Produkt pełnowymiarowy
Marka
Esent
Gwarancja producenta

Wszystkie towary zakupione w naszym sklepie internetowym są objęte gwarancją producenta i podlegają wymianie, jeśli mają wady fabryczne. Gwarancją nie są objęte uszkodzenia spowodowane nieodpowiednim użytkowaniem lub uszkodzenia mechaniczne.

Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel