Darmowa dostawa od 99,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Esent - Skwalan z Oliwek 100 ml Hiszpania

Esent - Skwalan z Oliwek 100 ml Hiszpania

  • Skwalen regeneruje i uszczelnia przestrzenie międzykomórkowe (odbudowuje płaszcz lipidowy), przeciwdziałając w ten sposób nadmiernemu osuszeniu skóry.
53,48 zł
/ szt. brutto
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy

Zdjęcia i opisy mają charakter poglądowy i informacyjny. Nie ponosimy odpowiedzialności za zmiany wprowadzone przez producenta w składzie lub wyglądzie.

Skwalan z Oliwek 100% naturalny skwalan, pozyskiwany z oliwek. Bezbarwny, bezzapachowy, przezroczysty olej, zaliczany jest do olei lekkich. Skwalan występuje naturalnie w ludzkiej skórze (w wieku 25 lat stanowi do 15% sebum, wraz z wiekiem jego ilość spada i u osób 50-letnich stanowi już tylko 3-4% sebum).

Dzięki swym unikalnym właściwościom jest częstym składnikiem ekskluzywnych preparatów przeciwstarzeniowych.


Działanie:

  • Skwalen regeneruje i uszczelnia przestrzenie międzykomórkowe (odbudowuje płaszcz lipidowy), przeciwdziałając w ten sposób nadmiernemu osuszeniu skóry.
  • Po aplikacji szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia tłustości tylko nawilżenia i wygładzenia.
  • Nawilża, wygładza, zmiękcza i stabilizuje strukturę lipidów skórnych.
  • Ułatwia przenikanie w głąb skóry składników aktywnych ( min. witamin A, E, koenzymu Q10 ).
  • Skwalan to antyoksydant, chroniący struktury skóry przed utlenianiem i wolnymi rodnikami.


Stosowanie:

  • Skwalan oliwny stosuje się do pielęgnacji każdego rodzaju cery.
  • Najlepiej sprawdza się przy cerze dojrzałej, bądź cerze trądzikowej (redukuje przebarwienia, blizny potrądzikowe).
  • Innym jego zastosowaniem jest łagodzenie podrażnień wywołanych opalaniem.
  • Stosowany jest również do pielęgnacji skóry atopowej i z egzemą.
  • Zalecane stężenie w kosmetykach 5-100%. Świetnie sprawdza się jako dodatek do gotowych kremów i mleczek.
  • W przypadku cery bardzo suchej może być dodawany do płynów do kąpieli, bądź żeli pod prysznic.


Preparaty na bazie skwalanu mogą być stosowane codziennie na twarz w tym na delikatne miejsca wokół oczu, szyję, a także na spierzchnięte ręce oraz wszędzie tam, gdzie twoja skóra potrzebuje rewitalizacji.

Informacje chemiczne.

Bezbarwny, przezroczysty olej, bez zapachu.

Olej o gęstości 0.8 g / ml, może być podgrzewany do 80 st. C lub dodawany do emulsji po ochłodzeniu do 35 st. C


Informacje o pochodzeniu: Skwalan wyprodukowany w Hiszpanii

Przechowywanie: Skwalan przechowujemy w temperaturze pokojowej, chronimy przed światłem słonecznym.

Metryka Produktu:

Surowiec dla przemysłu (Raw Material): Skwalan Oliwny / Olive Squalane
Skład (INCL):
Squalane
Numer CAS 111-01-3
Numer EINECS 203-825-6

Marka
Symbol
1BCE-44875_20200224153827
Stan
Nowy
Wielkość
Produkt pełnowymiarowy
Gwarancja producenta

Wszystkie towary zakupione w naszym sklepie internetowym są objęte gwarancją producenta i podlegają wymianie, jeśli mają wady fabryczne. Gwarancją nie są objęte uszkodzenia spowodowane nieodpowiednim użytkowaniem lub uszkodzenia mechaniczne.

Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel